vineri, 5 iunie 2015

Anii trec pietrele raman

        Cum bine stie toata lumea indiferent de cum ne petrecem noi viata, aceasta trece oricum pe langa noi chiar daca suntem singuri sa impreuna cu cineva. Nu are rost sa faci numai ce nu iti place chiar daca uneori nu prea ai de ales. Eu zic ca daca e sa faci ceva ce nu iti place trebuie fie sa ai pistolul la cap fie sa nu existe alta solutie desi intodeauna solutia exista undeva acolo dar uneori nu o vedem noi. Daca ar fi sa ma iau dupa o reclama as zice asa : Viata-i scurta, gustu-i lung.
In traducere mea adaptata ar fi  sa faci cat mai multe lucruri remarcabile si chiar la propriu sa mananci ceva foarte bun pentru ca in zilele cand nu vei mai putea realiza mare lucru si batranetea iti va limita miscarile sa ai de ce sa iti aduci aminte de locurile minunate pe unde ai umblat si de lucrurile care te-au facut fericit odata plus ca daca ai mai multa imaginatie iti poti indulci gustul cu ceva bun consumat de tine in zilele bune.
    Vazand cum merg lucrurile in tara asta plina de conducatori corupti si de oameni egoisti am capatat o oarecare nota de pesimism care de-a lungul timpului mi-a afectat mai mult sau mai putin actiunile mele de a realiza ceva. Cand usor usor am inceput sa realizez cate ceva am constatat ca lucrurile mai sunt si cum le faci tu nu numai cum ti le ofera altii. Uneori e mai bine insisti chiar daca nu poti sa faci din rahat prastie, dintr-un lucru aparent fara noima poate iesi ceva important. Imaginatia tinuta in frau este si ea un ingredient esential in a realiza ceva dar repet cea tinuta in frau nu cea sf.  Nu are rost sa iti faci multe planuri deodata daca nu le poti realiza dar planurile putine si realizabile sunt binevenite intotdeauna. Bineinteles ca visele au si ele partea lor din realizari chiar daca uneori se indeplinesc mai tarziu sau chiar nu se indeplinesc dar esecul este si el o lectie de viata si nu trebuie ignorat. Aveam un unchi care mai in gluma mai in serios imi zicea sa luptam cu pumnii stransi. Intr-un fel avea dreptatea lui dar uneori nu e nevoi sa depui prea mare efort sa invingi in viata si doar palmele larg deschise sunt de ajuns sa treci prin diferite situatii pastrandu-ti astfel restul de energie pentru urmatoarele provocari.
   Lupta pentru a realiza ceva nu trebuie sa se transforme in obsesie astfel incat sa te faca sa uiti ca trebuie sa te distrezi sau sa te relaxezi desi pana la urma nu cred ca luptand cu capul si cu pumnii in fata fara a te uita in stanga si in dreapta si fara a te relaxa din cand in cand vei realiza ceva.
  Ca o concluzie finala: nu incurcati lupta pentru a obtine ceva cu obsesia de a avea mai mult pentru ca astfel uiti sa te distrezi si va veni o vreme cand si daca vei vrea, a trecut timpul si timpul nu este ca ceasul sa aiba o rotita sau un buton sa il dai inapoi. Unde mai puti ca nici macar bateria nu poti sa i-o scoti ca sa ramana pe loc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Baga mare!

Totalul afișărilor de pagină