duminică, 7 decembrie 2008

Stiati ca....?

Pentru ca m-a lovit o mare lipsa de inspiratie, m-am gandit sa preiau cateva curiozitati pe care le-am gasit pe diverse site-uri de profil. Aceste curiozitati nu sunt verificate deci, daca sunt false nu raspund eu. Asa ca:

Stiati ca...?


1. In Anglia pe la 1500, pentru baut rachiu erau folosite cesti din plumb. Combinatia alcool-plumb fiind atat de toxica ii scotea pe multi din uz pentru cateva zile. Chefliii gasiti intinsi pe marginea drumului erau considerati morti si pregatiti pentru inmormintare. Inainte insa de a fi ingropati li se mai dadea o sansa - erau asezati pe masa din bucatarie timp de cateva zile. Asteptind ca "mortul" sa-si revina - ceea ce se intampla de multe ori - rudele si prietenii mancau si beau in jurul mesei. Asa a aparut obiceiul priveghiului.

2. Conductele de gaz si de apa, atrag fulgerele. Pentru preintampinarea unor eventuale necazuri, este bine ca in timpul furtunilor sa tineti usile si geamurile inchise.

3. Potrivit specialistilor in domeniul sanatatii, problemele provocate de dragoste sunt mai serioase decat se credea. Multe persoane se imbolnavesc cand iubesc sau atunci cand dragostea nu le este impartasita, ele putand recurge si la tentative de sinucidere. Un om poate muri daca sufera o mare deceptie. Dezamagirile incercate in dragoste pot conduce la instalarea unor stari de disperare si la pierderea sperantei; din cauza dragostei, multi oameni pot ajunge intr-o stare de epuizare fizica avansata. In cazuri extreme, ei isi pot lua viata. Simptomele moderne ale "bolilor dragostei" pot include manii sau stari de depresie, crize de plans si insomnie. Printre manifestarile unui comportament anormal ale celor "bolnavi de iubire" se numara o preocupare excesiva si o verificare repetata a corespendentei si a mesajelor transmise prin e-mail.

4.Abdul Kassem Ismael, mare vizir al Persiei în secolul al X-lea, nu se despărţea niciodată de cărţile sale. Cele 117.000 de volume erau cărate de 400 de cămile, dresate să meargă în ordine alfabetică?

5.Numele insulelor Canare din oceanul Pacific are legatura cu cateii si nu cu canarii; numele latin este INSULARIA CANARIA care inseamana insula cateilor.

6.Vietatea cu cel mai mare creier in proportie cu corpul sau este furnica.

7. Tantarii au dinti

8. In afara de rolul pe care il are in perpetuarea speciei, sexul reduce stresul, scade colesterolul si imbunatateste circulatia sangelui.

9. Cercetatorii au stabilit ca relatiile sexuale armonioase contribuie la vindecarea durerilor de cap, reumatismului si te feresc de infarct. In plus, arde caloriile si ajuta la eliberarea endorfinelor (hormonul fericirii), ceea ce scade riscul aparitiei depresiilor. Faceti sex de doua ori pe saptamana si veti trai zece ani in plus.

10. Cand stranuti, toate functiile corpului se opresc, chiar si inima.

11.Cuptorul cu microunde a fost inventat de un om de stiinta care trecand prin dreptul unui tub radar de masurare a vitezei a observat ca ciocolata din buzunarul sau s-a topit

12. Firma Marque Triumph a lansat pe piata, la inceputul acestui an, slipul anti-viol. Confectionat dintr-o retea de otel rezistenta la atacul armelor albe, echipat cu microcipuri care dau comanda de alarma si impiedica utilizarea fortata a fermoarului, slipul anti-viol este destinat femeilor ce sunt nevoite sa lucreze in medii periculoase si costa 1000$

13 Cateva picaturi de zeama de lamaie puse in nari desfunda nasul, fara sa dea dependenta. Tratamentul este cam neplacut dar sigur

14.Se preconizeaza ca pana in 2050, un calculator banal care nu va costa mai mult de 1000$, va depasi in putere de calcul intreaga rasa umana!

15.In SUA s-a nascut ideea unui telefon mobil portabil. Primul astfel de aparat a fost inventat de Martin Cooper, de la Motorola, care a efectuat primul apel la 3 aprilie 1973 catre rivalul sau, Joel Engel, cercetator-sef la laboratoarele Bell. Prima retea de telefonie mobila comerciala a fost inaugurata in Japonia in 1979.

16.Winston Churchill a fost nascut intr-o toaleta a femeilor in timpul unui dans.

17. Adolph Hitler a fost vegetarian.

18. Ar dura 5.707 ani ca o persoana sa caute in toate cele 3 miliarde de pagini ale motorului de cautare Google. Software-ul Google o face in 0.5 secunde.

19. Prima pagina Google este atat de goala pentru ca fondatorul nu stia HTML si voia doar o interfata rapida. Datorita faptului ca prima pagina este atat de libera, cei care nu sunt obisnuiti cu ea stau si astazi in fata ecranului si asteapta sa mai apara ceva.

20. Creierul bărbaţilor este organizat fie pentru a vorbi, fie pentru a asculta. Nu le pot face pe amândouă în acelaşi timp. Asta înseamnă că dacă un bărbat vorbeşte, el a surzit, nu mai poate auzi nimic. Când vorbeşte, o femeie poate auzi în acelaşi timp. Deci, atunci când o femeie vorbeşte cu un bărbat, trebuie să-l lase să termine ce are de spus, altfel el nu poate auzi nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Baga mare!

Totalul afișărilor de pagină